latinica  ћирилица
12/08/2018 |  17:10 | Аутор: СРНА

Жунић: Зарад власти у Посавини СДС сарађивао са ХДЗ-ом

Члан Предсједништва СНСД-а Игор Жунић рекао је да у овој странци добро памте вријеме када је СДС, док је био на власти у Посавини, у ХДЗ-у имао једног од најважнијих партнера, а када је требало да се добију гласови за кандидата за начелника, имали су сарадњу и са екстремним хрватским партијама.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

"Провидна су настојања СДС-а и њихових медијских експозитура у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да актуелизују причу о трећем ентитету пред сваке изборе", рекао је Жунић Срни поводом изјаве потпредсједника СДС-а Наде Планинчевића да "Додик, као што дијели територију Републике Српске Хрватима, сада жели да се на исти начин мијеша у питање Косова".

Из СНСД-а, каже Жунић, јасно поручују да практично ниједан педаљ Републике Српске неће бити у оквиру било којег другог ентитета док год Српску води Милорад Додик, Жељка Цвијановић и СНСД.

"Дакле не постоји ниједан центиметар Републике Српске који може да се нађе у неком трећем ентитету којег спомињу из СДС-а", нагласио је Жунић, који је посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Он је поручио Планинчевићу, који даје овакве изјаве, да је СДС у Посавини сарађивао са хрватским странкама, а тада није била у питању ни цијена, ни интереси, већ се тражио глас, што је свима познато.

"Општине у Посавини су отворене општине. Ту свако може да дође и да лијепо живи, како год се он звао и презивао, међутим српски народ у Посавини никада се неће уплашити од ових спинова и увјерени смо да ће, као и до сада, као што је то било и прије двије године на локалним изборима, сви заједно стати под заставу Српске, а резултат тога ће се видјети кроз велику побједу СНСД-а 7. октобра", нагласио је Жунић.

Потпредсједник СДС-а Наде Планинчевић сматра да предсједник Републике Српске Милорад Додик "жели да се мијеша у питање Косова".

Према његовом мишљењу, сарадња СНСД-а са ХДЗ-ом дугорочно има за циљ "уставну прекомпозицију БиХ која ће довести до формирања трећег ентитета".

Он је поновио да СДС неће дозволити да Додик поклони предсједнику ХДЗ-а Драгану Човићу Дервенту, Брод и Модричу за његов трећи ентитет.