latinica  ћирилица
12/08/2018 |  20:10 ⇒ 13/08/2018 | 21:31 | Аутор: РТРС

Бојиновић и Ступар одиграли хуманитарни тениски спектакл у Бањалуци (ФОТО)

Хуманитарни тениски спектакл одигран је у Бањалуци. Двојица прослављених рукометаша, некадашњих чланова "Борац м:тела", Младен Бојиновић и Горан Ступар, одиграли су тениски меч у хуманитарне сврхе.

Предсједнца Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Влада редовно подржава манифестације које су спортског и хуманитарног карактера, а таква је и хуманитарни тениски меч између бивших рукометаша Рукометног клуба "Борац" Младена Бојиновића и Горана Ступара, којем је вечерас присуствовала.

"Добро је да се окупимо вечерас овдје, да увијек спојимо спорт заједно са нечим што је хумани циљ када подржавате или помажете некоме, посебно када то радите према болеснима, дјеци и слично", рекла је Цвијановићева за РТРС.

Тениски спектакл у Бањалуци

Цвијановићева је подсјетила да Влада Републике Српске годинама подржава удружења која се баве хуманитарним радом, али има и добру сарадњу са свим социјалним партнерима.

"Подржавамо читав низ удружења, било да је ријеч о програмским садржајима или да помогнете неког и покажете хуманост. Тако ће бити и у будућности. Влада његује такво партнерство са свима и желимо да будемо адреса на коју се грађани обраћају", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је жеља Владе Републике Српске да дјецу врате спорту.

"Влада то ради са нашим локалним заједницама и гдје год је то могуће отварамо спортске терене. Желимо да нашу дјецу вратимо спорту и да их одмакнемо од неких ствари које су свакодневица данас и које су обиљежја модерног доба. Ипак је најздравије дјетињство уз спорт", закључила је Цвијановићева.

Премијерка Српске на хуманитарном тениском спектаклу

Младен Бојиновић је био успјешнији од Горана Ступара са 9:6 ,а пехар му је уручио предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.

Пехар за побједника

Судија на овом хуманитарном спектаклу био је Озрен Ђурђевић.

Сав приход намијењен је за Удружење родитеља дјеце обољелих од малигних болести "Искра" и за развој омладинског рукомета у Бањалуци. Предсједница удружења "Искра" Дијана Перић истакла је за РТРС важност оваквих хуманитарних мечева који много значе за обољелу дјецу и њихове породице.

Хуманитарни тениски спектакл у Бањалуци

"Владимир Бранковић (директор Борца) и Ступар су ме довели пред свршен чин, али чим је Бранка споменуо да је то хуманитарни меч, одмах сам пристао. Поносан сам што сам дио овог догађаја и желим да захвалим РК Борац на сјајној идеји да два рукометаша играју тенис, а велика популаризација догађаја за кратко вријеме годи. Драго ми је што су сви схватили да се окупљамо из хуманитарних разлога и да смо сви ту због дјеце", рекао је Бојиновић, освајач бројних трофеја, међу којима је титула Лиге шампиона 2003. године.

Хуманитарни тениски спектакл у Бањалуци

Кроз смијех је додао да је имао среће на жријебу, јер је добио "срећног губитника" за противника и да је оптимиста пред меч, који ће се играти на један сет, до девет гемова. Са друге стране мреже биће Ступар, освајач Купа ИХФ 1991.

Владо Ђајић директор УКЦ-а Бањалука похвалио је организацију и нашу медијску кућу за идеју одигравања овог хуманитарног меча. Свака помоћ је добро дошла за обољеле малишане, рекао је Ђајић за РТРС.

Меч се играо на терену Тениског клуба "Младост".

На овом тениском спектаклу учествовао је и познати физотерапеут и колекционар спортске опреме, Борис Врховац.