latinica  ћирилица
30/08/2018 |  13:29 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Акција "Мигрант": У напуштеним објектима пронађено 48 миграната

На подручју општине Велика Кладуша полиција је спровела акцију појачане контроле миграната, у оквиру које је извршила обилазак седам девастираних и напуштених објеката које су нелегално користили мигранти, гдје је затекла њих 48.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона саопштено је да је јучерашњом контролом у оперативној акцији "Мигрант" утврђено да 18 миграната код себе посједују потврде о исказаној намјери за подношење азила у БиХ, један је посједовао картон подносиоца азила, док њих 29 није имало никаква документа.

Сви мигранти су евидентирани, те је Служби за послове са странцима - Теренској канцеларији Бихаћ достављена потребна документација, док је надлежној општинској служби у Великој Кладуши достављена информација о напуштеним и девастираним објектима које мигранти нелегално користе.

"Управа полиције Унско-санског кантона ће и у наредном периоду спроводити планске активности у оквиру оперативне акције `Мигрант` с циљем одржавања повољне безбједности на подручју Кантона, посебно града Бихаћа и општине Велика Кладуша, у којима је концентрисан највећи број миграната", саопштено је из полиције.