latinica  ћирилица
06/09/2018 |  19:09 ⇒ 07/09/2018 | 08:56 | Аутор: СРНА

У БиХ нико не управља мигрантском кризом

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Сарајево упорно шаље поруке да управља неким стварима попут мигрантске кризе, иако се на терену види да је потпуна збрка и хаос и да нико тамо не управља ниједним процесом.
Жељка Цвијановић (фото: sputniknews.com) -
Жељка Цвијановић (фото: sputniknews.com)

"Знам да је мигрантска криза велики изазов, али онда не можете да вулгаризујете неке ствари, не можете да багателишете и да кажете да не постоји проблем, а он постоји. Да вам се шире заразне болести да вам се људи међусобно туку, да сте их смјестили у ненормалне услове. Зашто се нисте припремили за то. Тврде да их има само 1.000, а на терену се показује да их је далеко више", рекла је Цвијановићева новинарима у Добоју.

Она је оцијенила да је ријеч о тоталном промашају нечега што је требало да буде добро припремљена акција.

"Не вјерујем да ишта раде јер до сада нису радили. Нису показали да знају да раде, нису показали да желе да раде, нису показали способност да раде. Нису показали капацитет да ријеше ниједно питање", нагласила је Цвијановићева.

Она је поновила да је све оно што из Сарајева долази и од оних људи који су из Републике Српске и тамо сједе, вишак енергије који је употријебљен на блаћење функционера и власти Српске, умјесто да су ту енергију усмјерили да ријеше неко конкретно питање.