latinica  ћирилица
09/09/2018 |  08:04 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Цвијановићева на свечаној сједници скупштине општине Станари

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће данас обиљежавању Дана општине Станари.
Станари - Фото: РТРС
СтанариФото: РТРС

Дан општине биће обиљежен свечаном сједницом Скупштине општине и полагањем вијенаца на спомен-обиљежјима у свим мјесним заједницама ове општине.

Скупштина општине Станари је на сједници 27. августа одлучила да предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић додијели Повељу почасног грађанина са златним грбом општине за изузетан допринос успостављању и развоју ове локалне заједнице.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

У Станарима је у петак, 7. септембра, организован округли сто "Станари општински центар-град у настајању" на којем су представницима локалне управе предочени правци дјеловања код доношења Регулационог плана "Станари центар", према искуству града Велења из Словеније.

Начелник општине Станари Душан Панић изјавио је да су у овој општини у протекле три године створени предуслови да њен центар постане урбанистички модеран, да свим елементима задовољи друштвене потребе, те да систем градње буде еколошки и енергетски прихватљив.