latinica  ћирилица
09/09/2018 |  12:41 ⇒ 17:15 | Аутор: СРНА

Додик: Вучић ради одговоран народни, државни и национални посао

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је забрана кретања предсједнику Србије Александру Вучићу на Косову и Метохији лоша порука марионетских власти у Приштини.
Милорад Додик - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ДодикФото: ТАНЈУГ

Додик је нагласио да је политика предсједника Србије политика дијалога, због чега је отишао у посјету Косову и Метохији.

Он сматра да Вучић ради одговоран народни, државни и национални посао, а да овај потез говори о такозваним косовским властима.

"Они мисле да се све може завршити силом, док је политика Вучића политика дијалога и он је дошао на Косова да разговара. Ово је и најгора прича и приступ Европи, која ће, највјероватније, да игнорише тако нешто", рекао је Додик новинарима у Бихаћу.

Додик је упитао што би се догодило да је неко од Срба забранио неком од Албанаца да пређе преко територије Србије и иде даље према Европи.

"Сада у суштини предсједнику државе, чије је Косово интегрални дио по политици те државе и Резолуцији 1244 УН, марионетске власти из Приштине забрањују да се креће међу својим народом", навео је Додик.

Према његовим ријечима, то је неприхватљиво, недопустиво и говори о самој намјери тог режима и подршци коју имају.

"Да сам на мјесту Вучића сигурно не бих отишао тамо, јер је познато да ЕУ и власти на Косову заједно дјелују и против њега лично и његових иницијатива, као и против Србије и српског народа на Косову", рекао је Додик.

Бивши припадници терористичке ОВК јутрос су блокирали путеве према селу Бање у насељу Србија, јужно од Ибра, које је током боравка на Косову и Метохији требало да посјети предсједник Србије Александар Вучић.

Влада привремених институција у Приштини јутрос је отказала Вучићеву посјету селу Бање из безбједносних разлога, али је предсједник Србије, упркос таквој одлуцио кренуо макадамским путем.

Конвој у којем је био предсједник Србије зауставио је КПС у селу Угљаре, а након тога се вратио према Косовској Митровици.