latinica  ћирилица
09/09/2018 |  13:15 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Брнабић: Албанци неозбиљни, непредвидиви и не поштују договоре

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да дешавања на Косову и Метохији поводом посјете предсједника Александра Вучића показују да су Албанци неозбиљни, неодговорни, непредвидиви и да не поштују договоре.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"Ово што се догодило показује комплексност и осетљивост ситуације на Косову и Метохији и потврђује наводе да су политички представници Албанац непоуздани и неспремни да испуне договоре", рекла је Брнабићева за Телевизију "Пинк".

Она је истакла да је ово што се догодило још невјероватније када се има у виду да је Вучић послао само поруке мира, стабилности и будућности и за Србе и за Албанце.

Брнабићева је указала да је очигледно да албанским политичарима стабилност није у интересу.

"Они су каријеру изградили у рату и не знају да се понашају у миру", рекла је Брнабићева и додала да прати ситуацију заједно са својим тимом и да су "у приправност".

Бивши припадници терористичке ОВК јутрос су блокирали путеве према селу Бање у насељу Србија, јужно од Ибра, које је током боравка на Косову и Метохији требало да посјети предсједник Србије Александар Вучић.

Влада привремених институција у Приштини јутрос је отказала Вучићеву посјету селу Бање из безбједносних разлога, али је предсједник Србије, упркос таквој одлуци кренуо макадамским путем.

Конвој у којем је био предсједник Србије зауставио је КПС у селу Угљаре, а након тога се вратио према Косовској Митровици.