latinica  ћирилица
09/09/2018 |  16:07 | Аутор: СРНА

Вучићев говор побиједио мржњу и блокаду

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији оцијенило је да је данашњи говор предсједника Србије Александра Вучића у Косовској Митровици побиједио мржњу и блокаду.
Предсједник Србије Александар Вучић - Фото: Screenshot
Предсједник Србије Александар ВучићФото: Screenshot

Ово удружење је најоштрије осудило блокаду бивших припадника терористичке ОВК и спречавање да Вучић обиђе Србе у енклавама на Косову и Метохији.

"Ту блокаду злочинци су поставили 2008. године, када су самопрогласили лажну државу Косово и тиме спречавају повратак Срба на своја вековна огњишта и згаришта", навели су у Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Из Удружења напомињу да ће за њих Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Кадри Весељи, Фатмир Љимај увијек бити доказани, некажњени злочинци и да се не смије дозволити да они буду потписници правно обавезујућег споразума Србије и такозваног Косова.

"Потписе које на том споразуму можемо прихватити су потписи поштених Албанаца који не пријете оружјем и силом", истичу у Удружењу.

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Косовској Митровици да ће држава Србија увијек бити уз свој народ на Косову и Метохији и да се неће двоумити ни секунде уколико Срби буду нападнути.

"Остали сте овдје ви најјачи и најхрабрији. На заборавите да нас је почетком деведесетих било три пута више на Косову и Метохији. Зато данас не пјевам борбене пјесме и нећу да вас хушкам. Нећемо дозволити да неко користи муницију и оружје против вас", истакао је, између осталог, предсједник Србије.

Он је поручио грађанима да за њих жели да освоји сва она права која им припадају и која су дио онога што се зове цивилизован свијет, а да ће, када буде имао шта да каже, то рећи у Митровици и Грачаници, а не у Београду ни у Бриселу.

"Рјешење, понављам, није ни на видику, али се надам и Богу молим да га макар неко у наредних десет или двадесет година постигне. Све друго значило би крај нашег постојања на Косову и Метохији", нагласио је Вучић.