latinica  ћирилица
09/09/2018 |  19:57 ⇒ 10/09/2018 | 08:35 | Аутор: РТРС

Пропао покушај изазивања инцидента у Челинцу!

Покушај изазивања инцидента у Челинцу! Неколико младих, предвођених ПДП-овим Драшком Станивуковићем, са камењем у рукама, покушало је да уђе на церемонију постављања камена темељца за нови мост у Челинцу. Реаговало је обезбјеђење. Станивуковића су удаљили, а двије особе, из његове пратње приведене су у полицијску станицу. Станивуковић тврди да је нападнут. Демантују га снимак догађаја и очевици.

Предсједник Милорад Додик истиче да су Станивуковићеве тврдње да га је ударио спекулације и да је цијели инцидент добро режиран. Наводи да је скуп покушало да прекине неколико особа које су носиле камење у торбама.

"Неки су сада у полицији јер су имали камење. И сам Станивуковић је имао камен у руци, пришли су штићеним особома. Никога нисам ударио, хиљаде грађана који су били могу да потврде", рекао је Додик.

И премијерка Жељка Цвијановић сматра да је све раније изрежирано и да је ријеч о невјероватном сценарију.

"Мислим да је то безобразлук, па чак и храброст, да дођете са каменицама на нечији скуп, гдје су и штићене особе, покушавате да га прекинете, цијепате кошуље људима који су око вас и сличне ствари", истиче премијерка Цвијановић.

У прилог томе, кажу, можда иде и чињеница да је само неколико минута након тог догађаја у Челинцу, у Бањалуци већ био организован прес ПДП-а. Станивуковић тврди да није намјеравао да нападне било кога, да је на церемонију отварања новог моста дошао да изведе још један од својих политичких перформанса, те да је он нападнут.

"Дјевојка од 18, момак од 19 година и ја, ми смо баш јаки да рушимо обезбјеђење. Мене је, кунем вам се животом, ударио директно предсједник Републике Српске, ударио ме у руку, у раме, а његов шеф обезбјеђења ми је сломио телефон јер су жељели да уклоне снимке", наводи Станивуковић.

И поред снимка камера, који га демантују, Станивуковић наставља своју причу. Међутим, демантују га очевици догађаја.

"Било је ту неколико лица, мислим да је онај Станивуковић, који је иза мојих леђа узимао камење. Занимљиво, било је и неколико дјевојака, које су у руксацима такође носиле камење", прича очевидац Горан Бибић.

И док Младен Иванић позива Милорада Додика да се извини Станивуковићу, предсједник Српске је убијеђен да је све раније смишљено.

Експерт за борбу против тероризма, Џевад Галијашевић тврди да је све раније припремљено, како каже, у истој кухињи паравојне структуре АИД-а, који управља операцијама ОБЕ, уз неодвојиве улоге Младена Иванића, Драгана Мектића и Трифка Бухе, Мехмеда Османагића, Бакира Изетбеговића и Шефика Џаферовића.