latinica  ћирилица
10/09/2018 |  09:43 ⇒ 09:51 | Аутор: СРНА

Павловић: Црна Гора не смије ћутати на почетак стварања "Велике Албаније"

Посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Коча Павловић упозорио је да Црна Гора не смије даље ћутати на почетак реализовања пројекта "Велике Албаније", чији су први корак владе Едија Раме и Рамуша Харадинаја најавиле за 1. јануар 2019. године.
Демократски Фронт - Фото: илустрација
Демократски ФронтФото: илустрација

"Ћутање ЕУ и САД о том проблему је неприхватљиво и крајње лицемјерно и Црна Гора мора захтијевати јасну осуду те опасне намјере влада Албаније и /самопроглашеног/ Косова, која може покренути талас сукоба у региону", сматра Павловић.

Он је додао да брисање границе између самопроглашеног Космета и Албаније неспорно представља почетак реализовања тог "опасног, националистичког, великодржавног пројекта којим се изражавају аспирације и према неким дијеловима" територије Црне Горе.

"Због тога се Црна Гора мора врло гласно успротивити најављеном уједињењу /самопроглашеног/ Косова са Албанијом, и мора одлучно захтијевати да САД и ЕУ прекину дволично ћутање и да осуде и одбаце ову намјеру влада Албаније и /самопроглашеног/ Косова, која је веома опасна за Црну Гору и која може запалити цијели регион", нагласио је Павловић.

Он је позвао албанске политичаре и угледне личности албанске заједнице у Црној Гори да јасно и недвосмислено осуде и одбаце "најављено брисање границе између /самопроглашеног/ Косова и Албаније, као и да одбаце великодржавни пројекат `Велике Албаније` којим се негира територијални интегритет државе Црне Горе".