latinica  ћирилица
10/09/2018 |  12:50 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Ускоро санација стаза и мостова уз слапове Крупе

Околина слапова на Крупи на Врбасу, једног од наших најпопуларнијих туристичких садржаја, ускоро би требала попримити ново, модерније рухо, након што су најављени радови на уређењу пјешачких стаза и других садржаја на овом излетишту.
Слапови на Крупи (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Слапови на Крупи (Фото: banjaluka.rs.ba)

Према најавама из Одјељења за комуналне послове, један од најкрупнијих захвата односи се на уређење пјешачке стазе уз слапове, у дужини од око 2,5 километра.

– Радови ће, између осталог, подразумијевати посипање стазе, чишћење корита ријеке Крупе, крчење растиња и шибља, те кошење траве и корова, како би пјешачка стаза била проходна у свом пуном профилу – рекао је начелник овог одјељења Петар Билчар.

Истовремено, на љетњиковцу који се налази на простору за роштиљање уз слапове Крупе, биће урађен нови кровни покривач, као и припадајућа потконструкција.

– Поред тога, биће саниране све клупе које се налазе код слапова Крупе и на пјешачкој стази, а планирана је и набавка нових клупа – појаснио је Билчар.

Према пројекту, предвиђена је и санација пет, дотрајалих мостића на самим слаповима, те обављање још неких, мање захтјевних радова који су неопходни како би слапови поново засјали пуним сјајем.

Уговорена вриједност ових радова износи 35.000 КМ, а радови би, од извођења извођача у посао, требали бити окончани за мјесец и по дана.

Извор: banjaluka.rs.ba