latinica  ћирилица
10/09/2018 |  14:55 | Аутор: СРНА

Ђурић: Осуда одлуке Приштине да забрани улаз на Космет хуманитарцу Гујону

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је привођење француског хуманитарца Арноа Гујона, којем је, након вишегодишњег успјешног филантропског рада и помоћи српском народу, Приштина забранила улазак на Косово и Метохију.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

"Једини грех Гујона је то што помаже Србима и што успешно светом проноси истину о страдањима и обесправљености српског народа на Косову и Метохији, а његово задржавање на административном прелазу Мердаре је управо доказ суштинске антисрпске природе појединих структура моћи у Приштини", истакао је Ђурић у саопштењу.

Ђурић је оцијенио да је, тиме што је Гујону забранила слободно кретање Косовом и Метохијом и обављање филантропског рада, Приштина погазила елементарна начела хуманости на којима почива цивилизован свијет.

"Албанском народу није страна хуманост, међутим поједине злочиначке структуре у Приштини не знају за хуманост или барем мисле да Срби имају мања права од осталих људских бића", навео је Ђурић.

Према његовим ријечима, "данашња сулуда одлука да се Гујону практично забрани рад потпуно разоткрива шовинистичку природу дијела владајућих структура у Приштини".

Ђурић је истакао да међународна заједница мора да буде алармирана оваквим позивом на узбуну, јер сљедећи корак може бити само затварање Срба у гета и њихово формално стављање у ранг бића другог реда.