latinica  ћирилица
10/09/2018 |  17:29 ⇒ 11/09/2018 | 14:07 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Циљ апсолутна побједа кандидата СНСД-а, ДНС-а и СП-а

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је данас у Модричи да је апсолутна побједа кандидата СНСД-а, ДНС-а и СП-а на предстојећим општим изборима заједнички циљ ових странака, дугогодишњих коалиционих партнера.

Цвијановићева, која је и кандидат за предсједника Републике Српске, истакла је да је намјера коалиционих партнера да одмах након избора буде формирана власт.

Она је након састанка са предсједницима општинских одбора СНСД-а, ДНС-а и СП-а у Модричи Младеном Крекићем, Синишом Никићем и Ристом Марићем, те кандидатима из Изборне јединице четири за Народну скупштину Републике Српске из ових странака, рекла новинарима да је састанак био садржајан и успјешан.

Цвијановићева је нагласила да те партије дуго сарађују и да су им циљеви апсолутна побједа заједничких кандидата на предстојећим изборима, те да је сигурна да то може бити остварено.

- Анкете које смо спроводили показују нашу снагу и овдје и у другим изборним јединицама, тако да је остало да се заврше одређени послови на локалном нивоу и да уђемо у 7. октобар спремни - рекла је Цвијановићева.

Предсједник ОО СНСД Модирча Младен Крекић рекао је да је на састанку оцијењено да је потпуно извјесна побједа Цвијановићеве за предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ.

- Имамо заједничку стратегију и јединствени смо да дођемо до главног циља, а и сви показатељи говоре у прилог овој чињеници - рекао је Крекић.

Предсједник ОО СП Ристо Марић оцијено је да је састанак био процедурални и да се потврдило оно што су договорили коалициони партнери када је у питању власт на нивоу БиХ и Републике Српске.

- СП ће својим бирачима препоручити да дају подршку за ова два кандидата - рекао је Марић.

Предсједник ОО ДНС Синиша Никић оцијенио је да је састанак био важан.

- Ове три партије су потписале споразум о заједничком дјеловању на нивоу БиХ и Републике Српске, за подршку кандидату за члана Предсједништва и Предсједника Републике Српске, који ће ДНС у Модричи подржати - рекао је Никић.

Састанку Цвијановићеве са представницма владајуће коалиције у општини Модрича присуствовао је и члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија.