latinica  ћирилица
11/09/2018 |  13:15 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Црнадак на функцију дошао без посланичког мјеста

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да ће министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак бити упамћен по томе што је на функцију дошао без посланичког мјеста, али и да је наговарао неке стране министре да не треба да дођу у Бањалуку на обиљежавање Дана Републике.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева каже да је, када се говори о Црнатку, све видљиво из доласка службеним аутомобилом у Челинац по партијског колегу.

"Њихово понашање је изашло из оквира нормалног и свело се на то да се дискредитују људи, измишљају ствари, праве провокације. Ту нема политике, политичке акције и става, нити дјеловања у интересу Репбулике Српске", рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је нагласила да ће партије из Српске, које су у посљедње четири године биле власт на нивоу БиХ, морати полагати рачун народу.

"То ће морати да ураде јер су имали све ресурсе и полуге у својим рукама, а то су користили да раде против Републике Српске. То су користили да се обрачунавају са политичким неистомишљеницима у Републици Српској, умјесто да су зауставили оштрицу из Сарајева која је ишла према Српској", истакла је Цвијановићева.

Она је напоменула да им је било важније шта мислим министар непризнате државе, него њихов народ.

"Важније им је да послушају шта им кажу стране амбасаде, са којима раде, него њихов народ. Важније им је да се обрачунавају са институцијама Српске, умјесто да раде за њих. Сасвим су нам јасне, као и нашим грађанима, њихове политичке поруке. Сва политичка моћ им је концентрисана на измишљање и лаж, што је доказ немоћи", закључила је Цвијановићева.