latinica  ћирилица
11/09/2018 |  15:42 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Захвалнице за учешће у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Српске"

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов уручио је данас у Добоју захвалнице Градској управи и добојским основним школама "Свети Сава" и "Вук Стефановић Караџић" за учешће у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".
Добој-Арлов, уручење захвалнице - Фото: СРНА
Добој-Арлов, уручење захвалницеФото: СРНА

Арлов је рекао новинарима да је стотињак дјеце из Косовске Митровице и Прилужја током седмодневног боравка у Добоју понијело лијепе утиске, као и сва друга дјеца са Космета која су ове године боравила у 18 градова и општина Републике Српске.

Према његовим ријечима, током септембра и октобра захвалнице ће бити уручене свим градовима и општинама које су ове године први пут учествовале у овом пројекту.

Арлов је навео да ће завршно уручење захвалница бити одржано 2. октобра у Требињу.

Он је рекао да је од овог мјесеца покренута велика хуманитарна акција широм Српске за око 100 обољеле дјеце са Косова и Метохије, која ће трајати до краја децембра.

Арлов је најавио да ће до краја године бити организован одлазак на Космет делегације Савеза градова и општина Републике Српске, а домаћин ће бити сјеверна Косовска Митровица.

Директор Основне школе "Свети Сава" Радмила Дакић најавила је да ће и даље учествовати у овом пројекту, те истакла да постоји намјера братимљења са истоименом школом из Косовске Митровице.

Потпредсједник Скупштине града Добоја Милош Букејловић нагласио је да ће ова локална заједница и даље подржавати пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", као и све друге видове сарадње како би се помогло српском народу на Космету.

Град Добој је ове године први пут учествовао у пројекту, а стотињак дјеце са Космета било је смјештено у породице чија дјеца похађају добојске основне школе "Свети Сава" и "Вук Стефановић Караџић".

У оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" ове године је у 18 градова и општина Српске боравило 900 дјеце са Космета.