latinica  ћирилица
11/09/2018 |  16:06 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

Добој: Радник кинеске радње претукао дјечака

Дванаестогодишњи дјечак из Добоја тешко је повријеђен након што га је синоћ, док се враћао из школе, претукао радник једне кинеске радње у близини школе. У полицији су саслушани актери овог догађаја, међу којима и два кинеска држављанина.

Дјечак је због повреда задржан на лијечењу у добојској болници. Доброг је општег стања, а љекари кажу да ће више информација знати након урађеног ЦТ-а главе.

- Радиолошки је обрађен, нема коштаних промјена, прегледао га је ортопеа, постављена гипс лонгета, а неуролог му је препоручио опсервацију стања свијести на нашем одјељењу - навео је доктор Зоран Матковић.

Да испред кинеске трговине мушкарац туче дјечака, полицији су пријавили из оближњих приватних радњи, али пред камере нико од очевидаца не жели. Свједоче о томе и снимци надзорне камере које је, како сазнајемо, полиција изузела.

- Одмах по пријави су поступили полицијски службеници ПС Добој 1, који су потврдили наводе пријаве и идентификовали учеснике наведеног догађаја и то лице иницијала Л.М.Y /1980.годиште/ и Ј.Х. /1979. годиште/, оба из Кине и два малољетна лица из Добоја - рекала је Драгана Керкез, порпаролка ПУ Добој.

Незванично, тврде да су их дјечаци провоцирали. Какав год да је разлог, кажу огорчени родитељи, премлаћивање се не смије дешавати. Све се одиграло пар стотина метара у близини школе, по повратку с наставе.

- Дијете је у стању шока. Јецао је, три сата га нисам могао смирити. Када сам рекао да сједне у ауто, закључао се и свезао појас на задњем сједишту. То довољно говори о стању шока - каже отац дјечака Драган Продић.

Након што љекари утврде степен повреда дјечака, тужилац ће се изјаснити о квалификацији овог кривичног дјела.