latinica  ћирилица
11/09/2018 |  16:27 | Аутор: РТС

Чувај се свијете "плаве чете"!

Одбојкашка репрезентација Србије мечом против САД у Барију у сриједу започиње наступ на Свјетском првенству у Италији и Бугарској.
Одбојкаши Србије (Фото: Одбојкашки савез Србије) -
Одбојкаши Србије (Фото: Одбојкашки савез Србије)

Изабраници Николе Грбића имају тежак задатак већ на старту Ц групе, у којој су још Камерун, Тунис, Русија и Аустралија, против трећепласиране селекције ове године у Лиги нација.
Српски одбојкаши Урош Ковачевић, Марко Подрашчанин и Никола Јововић сложни су у оцијени да су очекивања велика и најављују напад на једну од медаља.

"Очекивања су велика, квалитетна смо репрезентација која се већ доказала. Били смо трећи у Европи, једни смо од фаворита на СП. Конкуренција је прејака, има доста кандидата за освајање трофеја, а и ми смо међу њима. Потрудићемо се што више догурамо, надам се до медаље, волио бих златне", поручио је Ковачевић.

Његов саиграч Никола Јововић нада се наставку успјеха српских одбојкаша.

"Свјетско првенство је доста јаче од Свјетске лиге, за све нас и нацију доста битније. Притисак је велики, али смо свјесни гдје смо и шта треба да урадимо. Очекује се доста од нас, имали смо добре резултате и урадићемо све да остваримо успјех", рекао је Јововић и напоменуо чак 10 селекција конкурише за највиши пласман.

Марко Подрашчанин истиче да комплетан тим једва чека почетак турнира.

"Максимално смо мотивисани за такмичење у земљи одбојке. Много нас игра у Италији, можемо да кажемо и да ћемо играти на домаћем терену. Надам се да ће нам град Бари, где смо Атанасијевић и ја узели Куп, донијети срећу", закључио је он.

Утакмица између Србије и САД игра се у сриједу од 20.30.