latinica  ћирилица
11/09/2018 |  17:19 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Четворица миграната починила осам кривичних дјела

На подручју Бихаћа од 6. до 10. септембра почињено је најмање осам кривичних дјела у којима су учествовали мигранти, четворица су их приведена, од којих су двојица пребачена у Имиграциони центар у Источном Сарајеву, саопштено је данас из МУП-а Унско-санског кантона.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

У четвртак, 6. септембра, полицијској станици обратило се лице чији су иницијали Џ.О, који је пријавио крађу бицикла, док се у петак, 7. септембра, полицијској станици обратио Ф.И, који је пријавио да му је отуђена ручна торбица са личним документима, 600 КМ и мобилним телефоном.

Истог дана полицијској станици В.В. је пријавила провалу у трговачку радњу у којој су оштећени фискална каса, дрвени сто и радио уређај, а гардероба испретурана, чиме је почињено кривично дјело тешка крађа у покушају.

У суботу, 8. септембра, лице чији су иницијали М.Н. полицији је пријавило крађу бицикла, а истог дана В.Е. је пријавила да јој је у угоститељском објекту отуђен мобилни телефон.

Такође у суботу, 8. септембра, М.М. се обратила полицији да јој је отуђена ручна торбица у којој су се налазили мобилни телефон, документи, кључеви путничког моторног возила и 70 КМ.

У недјељу, 9. септембра, лице Х.К. пријавило је да је затекао мигранта у свом путничком моторном возилу те да му је разбијено бочно вјетробранско стакло.

У току увиђајних радњи полицијски службеници затекли су још једно возило, власништво Џ.Џ, са разбијеним вјетробранским стаклом.

Током јучерашњег дана лице С.З. пријавило је полицији да су му из путничког моторног возила отуђени мобилни телефон, лични документи, новац и двије штеке цигарета.

Предузимајући низ оперативно тактичких мјера и радњи полиција у Бихаћу дошла је до сазнања да су кривична дјела починили мигранти, а ријеч је о лицима која нису посједовала потврде о исказаној намјери за добијање азила у БиХ.

Према подацима која су дала та лица, ријеч је о З.А.М /19/ из Либије, који је починио четири кривична дјела, а по једно кривично дјело починили су његови сународници Б.Х /18/, Х.Б. /22/ и А.З /29/.

Полицијски службеници настављају рад на документовању кривичних дјела која су наведена лица починила, а о свему је обавијештена Служба за послове са странцима БиХ од које је затражено да се сва четри лица измјесте у имиграциони центар у Источном Сарајеву, али су због малих смјештајних капацитета измјештени само З.А.М и А.З.