latinica  ћирилица
11/09/2018 |  19:37 ⇒ 12/09/2018 | 10:04 | Аутор: РТРС

Како је могуће да је Шпирић проблем Америци? (ВИДЕО)

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић гостујући у Дневнику плус наше телевизије рекао је да му је несхватљиво да неко у 21. вијеку покушава уцјенама преко најужих чланова породице да дјелује. Санкције САД-а окарактерисао је Шпирић као демократску шизофренију.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Дуго сам у политици и иза себе немам никакву политичку мрљу. Надам се да ће доћи до консолидације америчке демократије. А амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак и дио Амбасаде, користећи обавјештајни сектор и параобавјештајне бх. службе покушавају да произведу дезинформације  о мени, којима хране америчку администрацију. Глупо ми је да један Никола Шпирић може да буде проблем моћној Америци", наводи Шпирић.

Истиче да би волио да информације, ако их посједују, подијеле са њим и бх. институцијама.

"Нисам човјек који се крије. Оно што је мени симпроматично јесте да се то дешава 25 дана пред изборе. То све говори. Једноставно, ако на тај начин желе да помогну својим партнерима, Србима у Сарајеву из СДС-а и ПДП-а, који кроз америчке наочале гледају Републику Српску, поручујем да им то неће поћи за руком", рекао је Шпирић.

Сматра да политичари у свом политичком животу немају право на уцјену.

"И даље ћу јасно и гласно говорити шта су изазови у БиХ и шта и ко су њене највеће опасности, свидјело се то неком или не", казао је Шпирић.

Цијели разговор погледајте у видеу.