latinica  ћирилица
12/09/2018 |  09:04 | Аутор: klix.ba

Просинечки: Момци су одиграли одлично и побиједили јаку Аустрију

Селектор фудбалске репрезентације БиХ Роберт Просинечки на конференцији за новинаре рекао је да је презадовољан начином на који су његови изабраници одиграли синоћњу утакмицу.
Роберт Просинечки - Фото: nezavisne novine
Роберт ПросинечкиФото: nezavisne novine

"Морам похвалити своје момке јер су дали све од себе и максимално тркачки изванредно. Борили су се одлично, све задатке које смо ставили пред себе они су испунили и не можемо им ништа рећи. Одиграли смо одличну утакмицу", казао је Просинечки.

Коментаришући игру селекције Аустрије кратко је казао да је добар осјећај побиједити екипу која није изгубила седам утакмица.

"Аустрија није изгубила седам или осам утакмица, а ја могу бити презадовољан овом побједом. Честитке нашим Змајевима који су то одрадили како треба, али не видим разлога да не буде тако јер су имали атмосферу и они су дали све од себе. Имали смо добру одбрану, средину, сада имамо шест бодова и мјесец дана до наредне утакмице у БиХ. Срећа нам је да нам играчи играју у својим клубовима и да имају континуитет", додао је Просинечки.

На питање да ли су сви били на нивоу, Просинечки је рекао да су његови изабраници одиграли најбоље како су могли, али да увијек има простора за напредак и промјене.

"Увијек може боље, али момци су одиграли квалитетно. Борили су се, Бешић је уклизао 25 пута, одрадили су феноменално утакмицу с играчима који имају квалитет и који дуго нису изгубили", додао је наш селектор.

У наставку је казао да су ставили Пјанића који је разигравао игру, да су Зукановић у Шуњић одлично одиграли, а да се Чивић вратио након лоше игре у Ирској.

На крају је похвалио навијаче који су били на нивоу и који су водили играче до посљедње секунде меча када им је подршка била најпотребнија.

Фудбалска репрезентација БиХ синоћ је у Зеници у мечу 2. кола Лиге нација побиједила Аустрију резултатом 1:0, а једини погодак постигао је Един Џеко у 78. минути сусрета.