latinica  ћирилица
12/09/2018 |  12:02 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

Додик: Коалиција за стабилну и напредну Српску

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да Српска мора изабрати коалицију СНСД-ДНС-СП да би остала стабилна, мирна и кренула даље.

"Коалиција СНСД-ДНС-СП је најдуговјечнија на Балкану. Ове три политичке партије готово 20 година заједно врше власт на различитим нивоима и сасвим је природно да наставимо сарађивати окупљени око идеје заједничког наступа и подршке нашим кандидатима", рекао је новинарима Додик након састанка представника ове коалиције.

Он је истакао да су на састанку у Бањалуци договорени оперативни послови.

"Кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић ће са мном бити на неким предизборним митинзима ДНС-а и СП-а. Република Српска посљедњих година је стабилизована и био би гријех да ово буде прекинуто", нагласио је Додик.

Он је навео да је коалиција опредијељена да гради мирну и стабилну Српску, посвећену развоју, за шта постоје све претпоставке, те поручио да ће на изборима бити показана подршка народа.

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић нагласио је да ће ова политичка партија поштовати споразум потписан са СНСД-ом и СП-ом, који се односи на изборну подршку кандидатима за појединачне функције.

"У Бањалуци ћемо испоштовати споразум. ДНС даје пуну подршку Додику, те Жељки Цвијановић као кандидату за предсједника Републике Српске. У наше чланство нема разлога да сумњамо. Сигурно је да ће испоштовати оно што је руководство странке потписало", рекао је Чубриловић.

Цвијановићева сматра да је добра сарадња коалиционих партнера Бањалуку учинила стабилнијом.

"Бањалука се констано развија и иде напријед, за шта је важна и добра сарадња са институцијама Српске. Знамо шта су наши циљеви, а то је побједа наше коалиције у Бањалуци и Републици Српској, након чега ћемо брзо формирати власт зато што нам треба стабилност, упркос најавама да ће изборни губитници правити протесте, али то је матрица по којој су се понашали и након прошлих избора", каже Цвијановићева.

Она је нагласила да ће грађанима бити обезбијеђено оно што је обећано и започето.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Игор Радојичић рекао је да коалициони партнери у Бањалуци СНСД-ДНС-СП у потпуности подржавају Додика и Цвијановићеву као кандидате за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и предсједника Српске.

Он је истакао да ова коалиција у Бањалуци има веома добру сарадњу.

Предсједник Градског одбора СП-а Горан Селак оцијенио је да је власт коју чине СНСД, ДНС и СП успјешна.

"Дајемо подршку нашим заједничким кандидатима, јер Додик једини може успјешно да брани интересе Српске у Сарајеву. Цвијановићева је најбољи избор за предсједника Републике Српске, јер је веома успјешно водила Владу Српске", рекао је Селак.