latinica  ћирилица
12/09/2018 |  12:11 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

Коз. Дубица: На "Воће фесту" 26 излагача

На централном градском тргу у Козарској Дубици данас је одржана привредно-туристичка манифестација "Воће фест", на којој је воће и прерађевине од воћа изложило 26 произвођача.
“Воће фест” (Фото: rtv-kd.com) -
“Воће фест” (Фото: rtv-kd.com)

У присуству бројних грађана, манифестацију је отворио начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, који је истакао да је циљ "Воће феста" промоција ове општине, воћа и производа од воћа.

"Посебно ми је драго што ово већ постаје регионални сусрет, јер имамо излагаче из сусједних општина и Хрватске, а град је препун људи. Мислим да ће данас доћи до доброг дружења, размјене искустава, а све с циљем унапређења и промоције воћа и воћарске производње", рекао је Рељић новинарима.

Он је додао да подстицаје воћарској производњи општина исплаћује у складу са финансијским могућностима.

Начелник општинског Одјељења за привреду и пољопривреду Душко Бодиловић истакао је да се манифестација "Воће фест" одржава по девети пут у организацији тог општинског одјељења и Туристичке организације општине Козарска Дубица.

"Првенствено се манифестација организује због воћара, с обзиром на то да имамо велики број воћара и под засадима воћа негдје око 500 хектара, али и због заинтересованости осталих мањих произвођача воћних ракија, меда и осталих производа од воћа и њих смо укључили у ову манифестацију, да и они изложе своје производе", изјавио је Бодиловић.

Представник Туристичке организације општине Козарска Дубица Марко Танкосић рекао је да је за бројне посјетиоце манифестације данас организован и културно-умјетнички програм у којем наступају дјеца из вртића "Пчелица" и тамбурашки оркестар "Несаница".

"Наш крај је познат као воћарски, те стога ова манифестација додатно добија на значају", нагласио је Танкосић.

Он је додао да ће традиционално, по завршетку манифестације, воће и други производи бити донирани вртићу "Пчелица".