latinica  ћирилица
12/09/2018 |  12:22 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Аранжман са ММФ-ом остаће "жив", транша сада није потребна

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да ће аранжман БиХ са Међународним монетарним фондом остати "жив", те да се знало да до избора неће бити нове транше.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је рекла да, што се тиче Републике Српске, транша није ни потребна јер та средства нису неопходна буџету Српске.

"Приходи су стално већи, наше пројекције су добре. Аранжман ће остати 'жив' и вјерујем да ће се након избора, претпостављам када се формирају нове власти, разговарати на другачији начин, али ми ту комуникацију имамо са ММФ-ом и постоје одређене ствари које још договарамо", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је навела да Српска има отворену комуникацију са представницима ММФ-а, те да је указивала да је важно испунити онај дио обавеза које су до сада постојале да би се могао закључити преглед, као и ријешити обавезе које су остале на нивоу БиХ.

"Када је ријеч о другим стварима, сада морамо да им то објаснимо јер су мало изненађени одређеним мјерама, али неће бити никакав проблем", истакла је Цвијановићева.

Она је поновила да аранжман са ММФ-ом неће бити упитан, те да транша у овом тренутку није ни потребна.