latinica  ћирилица
12/09/2018 |  15:24 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Додик и Цвијановићева са начелником општине Трново

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић разговарали су данас у Трнову са начелником ове општине Драгомиром Гаговићем.

На састанку је разговарано о актуелним питањима у овој општини.

Додик је рекао да ће Трново добити једно од пет санитетских возила, донацију предсједника Србије Александра Вучића, која ће бити предата на кориштење 5. октобра на отварању новог објекта болнице у Источном Сарајеву.

- Ово је сигурно добра вијест за становнике ове локалне заједнице - рекао је Додик и додао да је на састанку разговарано и о томе како инфраструктурно уредити дио Јахорине, који припада Олимпијском центру, а на територији је Трнова.

Предсједник Српске је истакао да са начелником Трнова постоји добра сарадња и да ће тако бити и убудуће, додајући да би било потребно да и остали у тој локалној заједници престану да настоје задовољити личне интересе на штету Трнова.

Цвијановићева је рекла да је успјех загарантован, када постоји добра сарадња републичког нивоа и локалне власти.

- Не смије се зауставити развој Трнова. Знамо да има још пројеката који су на чекању, али је битно да смо интервенисали када је у питању асфалтирање улица, реконструкција школа и све што је наведено као важно. Сигуран сам да ће бити боља перспектива, времена су боља, републички буџет је снажнији и може да подржи локалне заједнице - истакла је Цвијановићева.

Начелник општине Драгомир Гаговић истакао је да без подршке Владе не би било могуће много тога урадити и захвалио предсједнику и премијерки Српске на посјети овој општини.

РТРС/СРНА