latinica  ћирилица
12/09/2018 |  23:25 | Аутор: Б92

Србија послије велике борбе и пет сетова поражена од САД

Одбојкашка репрезентација Србије поражена је од Сједињених Америчких Држава послије пет сетова у првом колу Свјетског првенства у Италији и Бугарској.
Одбојкашка репрезентација Србије (фото: FIVB) -
Одбојкашка репрезентација Србије (фото: FIVB)

Изабраници Николе Грбића изгубили су по сетовима САД 25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 10:15.

Најефикаснији у екипи Николе Грбића био је Урош Ковачевић са 19 поена, 14 је уписао Александар Атанасијевић, а 12 Марко Ивовић.

Американце су до побједе водили Арон Расел и Метју Андерсон са по 19 поена, док је Тејлор Сандер 16 пута поентирао.

За разлику од неких претходних мечева "Орлови" су на овом изгледали веома добро, а на крају ће их ипак коштати превелики падови у игри.

Србија се у наредном колу у четвртак састаје са Камеруном. Меч је на програму од 20 часова.

Одбојкаши су одлично кренули сусрет и могло се наслутити да ће се гледати велика борба између двије селекције. Предвођени Урошем Ковачевићем "Орлови" су се одвојили током првог сета и на крају први период игре добили са 25:15.

Све је функционисало перфектно у првом сету, а супротно томе било је у другом. Американци су "протутњали" кроз други сет и са 25:14 изједначили на 1-1.

Боље су изабраници Џона Спероуа кренили и трећи период игре, међутим Србија се консолидовала и није допустила САД да се одлијепи. Штавише изабраници Николе Грбића су успјели су да добију трећи сет и дођу на сет од побједе.

Србија је олако допустила САД да се одлијепи у четвртом периоду игре, али и поред тога нису се предавали. "Орлови" су успјели да дођу на само -2 (20:18), а губили су 19:11. Међутим, нису имали снаге, баш као у петом сету.

У одлучујућем сету САД је кренуо силовито и Србија није имала никакве шансе.