latinica  ћирилица
13/09/2018 |  12:54 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Бившем борцу 10.000 КМ за завршетак изградње куће

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини да ће његовог кабинет уплатити 10.000 за завршетак изградње породичне куће Радету Вуковићу, портиру у Заводу за запошљавање Републике Српске.
Палата Републике -
Палата Републике

"Морамо да будемо одговорно друштво и да сваки пут када отварамо неки капитални пројекат нађемо људе којима је потребна помоћ друштва и да им помогнемо", рекао је Додик новинарима након церемоније покретања система за пуштање воде у вјештачко језеро на Огорјелици.

Оцијенивши да је то прави начин, он је подсјетио да је и приликом недавног отварања хидроелектране у Трнову додијељен новац оцу који је изгубио троје дјеце у рату.

Према Додиковим ријечима, тај човјек ће од хидроелектране сваког мјесеца добијати 3.000 КМ.

"Кад год нешто отворимо, морамо помоћи људима којима је то потребно, јер они морају да осјећају да су дио наше заједнице и нашег народа", поручио је Додик.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек одрекао се у корист Вуковића новчане накнаде за чланство у овом одбору.

Вуковић је некадашњи борац одбрамено-отаџбинског рата у коме је рањаван и има четворо дјеце, а након рата имао је тешку повреду леђа.