latinica  ћирилица
13/09/2018 |  14:43 | Аутор: СРНА

У петак претежено облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ у петак ће преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Ујутро ће бити мало топлије, у Крајини умјерено до претежно облачно, док ће у осталим крајевима бити ведро уз малу локалну облачност. По котлинама и око ријека на истоку могућа је магла.

Током дана облачност ће се са запада постепено ширити ка истоку, тако да ће поподне бити промјенљиво облачно уз сунчане интервале, али и могућност за покоји пљусак, углавном у планинским предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, док ће у Херцеговини бити умјерен југозападни, већи дио дана.

Јутарња температура ваздуха износиће од 12 до 18, на југу од 18 до 22, а дневна од 25 до 31 степен Целизијусов, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било умјерено до претежно облачно вријеме.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Чемерно и Калиновик 20, Иван седло 22, Хан Пијесак 23, Гацко и Сарајево 24, Мркоњић Град, Шипово, Рибник и Сребреница 25, Бихаћ, Бугојно, Јајце, Ливно и Сански Мост 26, Фоча, Мраковица, Нови Град, Бањалука и Приједор 27, Билећа, Рудо, Требиње, Тузла, Зворник и Добој 28 степени Целзијусових.

У Српцу, Вишеграду, Брчком и Градачцу данас је у 14.00 часова измјерено 29 степени Целзијусових, Стоцу 30, те Мостару и Бијељини 31 степен Целзијусов.