latinica  ћирилица
13/09/2018 |  15:51 ⇒ 17:37 | Аутор: РТС

Одбојкаши Србије вечерас против Камеруна

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић признао је да би прихватио да игра пет сетова против САД на старту Свјетског првенства, али и да је противник заслужено побиједио.
Одбојкаши Србије - Фото: РТС
Одбојкаши СрбијеФото: РТС

Србија је два пута водила, али на крају изгубила од САД 3:2 (15:25, 25:14, 21:25, 25:20, 15:10) у првом мечу Ц групе у Барију.

"САД су заслужено побиједиле, а ми смо имали шансе, два пута предност... У тај-брејку су два пута погодили линију на сервису, то су већ четири поена разлике. Знали смо да је то њихово јако оружје, у томе је била разлика у односу на нас. Играли смо егал са претендентом за једну од медаља и то је позитивна ствар. Можда бисмо и објеручке прихватили да играмо пет сетова", рекао је Грбић послије утакмице.

Грбић додаје да нико не смије да потцијени наредног ривала, селекцију Камеруна.

"Биће тежак меч, Камерун је славио над Тунисом 3:0. Нема дистракција и могућности за опуштање. Морамо максимално да се спремимо. Данас нема слабих противника, сви играју на "нож" и сви против нас хоће да играју добро".

Одбојкаш Марко Подрашчанин жали због пораза од САД.

"Штета, посебно што је прва утакмица на шампионату, а знамо да ће бити једна од одлучујућих. Мораћемо да се извлачимо против других... Било је добрих ствари, водили смо 1:0 и 2:1, али пали смо на крају. Они су сасвим заслужено побиједили. Идемо даље, морамо да заборавимо овај пораз", закључио је Подрашчанин.

Утакмица између Србије и Камеруна игра се вечерас од 20.30.