latinica  ћирилица
13/09/2018 |  18:48 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Лазански: Западни центри моћи се мијешају у изборе у БиХ

Србија се није мијешала, нити се мијеша у изборе у БиХ, али то чине западни центри моћи, изјавио је Срни војно-политички аналитичар Мирослав Лазански.
Мирослав Лазански - Фото: РТРС
Мирослав ЛазанскиФото: РТРС

"Енглези су послали своје стручњаке за психолошко-пропагандни рат, а западни центри моћи се меијшају у изборе у БиХ и тиме што су одређеним медијима стигле ванредне донације сада, у предизборно вријеме. То је мијешање. Србија се није мијешала, нити се мијеша", рекао је Лазански поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској.

Он је указао да се, међутим, симпатије за овог или оног кандидата не могу забранити, јер сваки човјек има политички став и наклоност, па има потпуно право да подржи кога жели.

Лазански је оцијенио да је Иванић можда дао такву изјаву, желећи да предуприједи да Србија стане на страну кандидата СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорада Додика.

"Не знам зашто је Иванић сада, управо пред изборе, рекао да Србија не би требало да се мијеша. Значи, он вјероватно претпоставља да ће се Србија умијешати на страни Додика, па жели на неки начин да то предуприједи", каже Лазански.