latinica  ћирилица
13/09/2018 |  19:26 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Стевандић: Потпуно огољена издајничка политика СзП-а

То што српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић држи лекције Србији и Александру Вучићу, предсједнику земље која је гарант опстанка Републике Српске и стално јој помаже, представља националну и моралну катастрофу, чиме је потпуно огољена издајничка политика СзП-а, сматра потпредсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Коментаришући Иванићеву изјаву да предсједник Српске Милорад Додик превише увлачи руководство Србије у предизборну кампању и да Србија не би требало да се мијеша у изборе у БиХ, Стевандић је за Срну изјавио да је то само "знак да Иванић, као и Игор Црнадак, Драган Мектић и Мирко Шаровић и сви министри у Савјету министара из СзП-а хоће да буду већи Бакири од Бакира /Изетбеговића/".

"И Бакир је помирљивије говорио када је ријеч о Србији јер се бојао и имао некаквог респекта. Овим је потпуно огољена издајничка политика која би протјеривала грађане Србије, руске писце, ратовала са предсједником Србије", оцијенио је Стевандић.

Он истиче да су "на овај начин Иванић и господа из СзП-а доказали да су њихови најдражи гости шиптарски министри непризнатог Косова и сви који угрожавају Србију и српски народ, а да су им најомраженије личности предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, Влада Српске и Народна скупштина, те руски писци".

"Овим је потпуно огољена та издајничка политика /СзП-а/, и не само да треба да одустану од избора, већ да се извину цјелокупном српском народу у Србији и Српској", поручио је Стевандић.

Предсједник Србије Александар Вучић је, поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској, рекао да се лично до сада није мијешао и да не зна на кога је Иванић мислио.

Вучић је рекао да није чуо "Иванића да је то говорио онима који су се мијешали некада раније у изборе у Републици Српској"