latinica  ћирилица
15/09/2018 |  08:26 | Аутор: СРНА

Опрезно због одрона и магле

На путевима у Републици Српској и ФБиХ јутрос се саобраћа несметано, али се возачима савјетује опрез због одрона и јутарње магле која смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На путним правцима на којима су изводе радови или се затварају због одржавања спортских активности саобраћај ће бити регулисан привременом сигнализацијом или преусмјерен на друге дионице.

Због минерских радова данас ће од 12.00 до 17.00 часова долазити до привремене обусаве саобраћаја у максималном трајању од пет минута на магистралном путу Добој-Тузла код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела.

Кроз кањон Тијесно на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека до 23. септембра долазиће до потпуне обуставе саобраћаја у периоду од 11.00-11.45 часова због пењачког ""Дрил енд чил фестивала". Алтернативни правац је Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор због изградње система наплате путарине на петљи Маховљани измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње мале хидроелектране "Главица" на ријеци Пливи измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Бараћи-Шипово. Предвиђено је да радови трају до 1. новембра.

Измјене саобраћаја и даље су актуелне на магистралном путу од Клашница према Прњавору због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор, као и на улазу у Бањалуку из правца Клашница гдје је у току уклањање наплатних кућица.

Успорено се саобраћа на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, гдје је у току санација клизишта. Из АМС-а истичу да је ријеч о веома фреквентном путном правцу долази до краткотрајних застоја, па возаче моле за стрпљење.

Радови су актуелни на магистралним путним правцима од Ребровца према Челинцу, Челинац-Котор Варош, Карановац-Митровићи-Кнежево, те на регионалним путевима Братунац-Скелани, Братунац-Дрињача, Карановац-Митровићи и Митровићи-Присика /граница Републике Српске/.

Саобраћај се успорено одвија на подручју Требиња због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, затим у Источном Сарајеву гдје је у току изградња кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враца, као и на путним правцима Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске /Ново Село/ на подручју општине Шипово.

На магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене саобраћај је и даље успорен због већег одрона, док је потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град због клизишта у мјесту Раковац.

Због клизишта саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично, на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На Тргу Крајине у Бањалуци данас ће због "Ролеријаде" привремено бити обустављен саобраћај на дијелу Улице Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице исте улице са Улицом Алеја Светог Саве. Обустава саобраћаја биће на снази до 17.00 часова.

У насељу Чесма свакодневно ће до 23. септембра, у периоду од 8.00 до 20.00 часова, због санације Улице Петра Великог саобраћај ће бити обустављан од броја један до раскрснице са Сарајевском улицом.

На подручју Унско-санског кантона у ФБиХ данас ће се због меморијалне трке на релацији Бихаћ-Босански Петровац-Кључ саобраћај одвијати успорено у смјеру кретања учесника трке. Возачима се савјетује да поштују упутства полиције и овлаштених лица из пратње.

Због реконструкције моста преко ријеке Врбас на магистралном путу Нови Травник-Бугојно теретна возила преусмјерена су на правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник, а путничка возила на обилазницу у непосредној близини.

Саобраћај је обустављен и на регионалном путу Јелах-Пиљужићи због реконструкције моста преко ријеке Усоре, а алтернативни правац је Јелах Поље-Сивша-Тешањка-Јелах, док возила до седам и по тона могу користити и правац Јелах Поље-Калошевић-Јелах.

Радови су актуелни и на ауто-путу на дионицама Сарајево запад-Лепеница и Високо-Какањ, као и на магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута. Због радова у Хрватској, обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Возачима се савјетује да до 22. септембра не користе гранични прелаз Делеуша у периоду од 9.00 до 13.00 часова због асфалтирања у Црној Гори и најављених обустава саобраћаја.