latinica  ћирилица
15/09/2018 |  10:10 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Указивање на параобавјештајно понашање племенске заједнице Изетбеговић-Звиздић довело до "црне листе"

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић истакао је да је његово указивање на "параобавјештајно понашање уског круга људи, тачније родовско-племенске заједнице Изетбеговић-Звиздић и њихових несрећних послушника" довело до стављања њега и његове породице на "црну листу".
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Моја обавеза је да на то упозорим, прије свега, мој српски народ, а и друге народе у БиХ на ситуацију и разлоге који су довели до апсурда 'црне листе', тачније мете на мене и моју породицу", рекао је Шпирић.

Он је нагласио да није овдје проблем имовина Николе Шпирића која је одувијек транспарентна, деценијама стицана сразмјерно раду, труду, знању и образовању њега и његове породице.

"Та имовина годинама је предмет провјера разних служби и параслужби и никада није ни могла бити спорна. Када су то схватили, послушници исламског екстремизма посегли су за очајничким потезом такозване 'црне листе' непрезајући да за тај потез злоупотријебе и моју породицу, а све тако што су довели у заблуду припаднике једне бивше администрације, могу слободно рећи стране елементе у тој бившој администрацији", нагласио је Шпирић.

Он је рекао да "основано сумња и да се не може отети утиску да је стварање амбијента и новац за стварање амбијента који најбоље и највредније припаднике његовог народа ставља на неку 'црну листу', нажалост закључно са његовом дјецом, потиче из исте базе, истих умова и истих извора финансирања који су креирали амбијент и услове за терористичке нападе у Њујуроку 11. септембра и многе друге терористичке активности широм свијета".

"Мени је драго што народ прича о мојој имовини, што народ може и смије причати о мојим врлинама и манама јер сам ја човјек из народа. Нису проблем ни за ову државу ни за европске и свјетске вриједности људи о којима се прича у народу и имовина која је транспарентна. Наш проблем су људи и имовина о којима народ само шапуће, а врло често ни у себи не смије да помене", истакао је Шпирић.

Он је нагласио да ту посебно мисли на имовину у и око Сарајева која у БиХ долази кроз "параџемате", имовину која настаје опасном злоупотребом намјенске индустрије.

"То је нешто чега се сви са разлогом плашимо, јер таква имовина и такви људи изазивају страх у народу. Ја сам свој живот посветио борби против таквих људи и то народ препознаје, препознаће и на овим изборима. Нажалост, ту цијену очигледно скупо плаћа моја породица", констатовао је Шпирић.

Оваква одлука дијела америчке администрације доведених у заблуду од родовско-племенског Сарајева о коме се ћути, каже Шпирић, даје му само још већу снагу да устраје у својим животним начелима која су уједно и начела српског народа кроз његову дугу историју.

"Та начела моја и мог народа нећемо објашњавати послушницима Анкаре и Техерана, него ћемо у њима истрајати све док их она права Америка и права Европа не препознају, а хоће сигурно, јер смо све те вриједности ми увијек кроз историју заједно стварали док су они били на једној сасвим другој тамној страни, на којој су и данас", поручио је Шпирић.