latinica  ћирилица
15/09/2018 |  17:15 | Аутор: СРНА

"Инфосрпска": Станивуковић будући предсједник ПДП-а?

Кандидат ПДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске на предстојећим изборима и актуелни одборник бањалучког парламента Драшко Станивуковић будући је предсједник ове опозиционе партије, а на ту функцију ступиће чим се заврше општи избори, пише у тексту који је објавио портал "Инфосрпска".
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук) -
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук)

"За тако брзу политичку каријеру, млади ПДП-овац Драшко Станивуковић треба да захвали најприје свом оцу Горану који слови за једног од богатијих људи у Бањалуци. Његов отац није жалио новац да испуни жељу свом амбициозном сину који му је једног јутра завапио: 'Тата, купи ми партију'", наводи се у тексту.

Некада су, додаје се у тексту, дјеца пјевала "Тата купи ми ауто, бицикл и ромобил...", али времена се мијењају и данас би појединци да имају и своју партију, а "да би испунио жељу сину, отац је не часећи часа одлучио да купи ПДП, јер би пуно времена потрошио да оснива нову партију".

"Главна веза између старијег Станивуковића и ПДП-а је био потпредсједник партије и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак који је у договору са актуелним предсједником ПДП-а Браниславом Бореновићем и почасним предсједником Младеном Иванићем договорио продају већинских акција ПДП-а, за шта су сва тројица добила велику своту новца, али уз потписане личне мјенице које старији Станивуковић држи у својој ладици, како би их могао активирати ако му син не постане предсједник странке. Успјели су старијег Станивуковића да убиједе да је Драшко млад да буде одмах сад предсједник, али да ће то бити 'само док избори прођу'", истиче се у тексту.

"Зашто је Игор Црнадак возио младог Станивуковића 'све са камењем' прије неки дан у Челинац, гдје је Драшко, будући предсједник партије, хтио 'мирно и достојанствено да изрази политички став' камењем а недалеко од Милорада Додика и Жељке Цвијановић? Зашто су младог ПДП-овца након Челинца дочекали и сјатили се око њега у Бањалуци Младен Иванић и Бранислав Бореновић? Зашто је тако млади ПДП-овац у присуству ове тројице увијек у центру пажње? Зато што је већински власник ПДП-а", наводи се у тексту под насловом "Тата, купи му партију" који је објавио портал "Инфосрпска".

Исти извор наводи да је "зато актуелни лидер Бореновић морао водити Драшка Станивуковића и у Њемачку на предизборни скуп Хришћанско демократске уније, а зато га често води у њемачку развојну агенцију у Београду гдје се договарају како рушити актуелну власт у Републици Српској...".

"Све ово наведено није мрско ни Бореновићу, ни Црнатку, ни Иванићу. Они се понашају веома прагматично. Свјесни да им нису неке велике шансе на предстојећим изборима, за сваки случај су се обезбиједили. Продали су партију. Реално говорећи, они су је и правили", додаје се у тексту.

"Драшко Станивуковић, млади милионер који себе воли да назива 'борцем за боље сутра' озбиљно се припрема за преузимање функције предсједника ПДП-а послије избора. Дневно троши око 1.000 евра на своју промоцију на фејсубуку и другим друштвеним мрежама, што је за њега ситна пара", наводи се у тексту.

Позивајући се на поуздане изворе, портал "Инфосрпска" сазнаје и да припрема журку када од Бореновића буде преузимао предсједничку функцију ПДП-а, а "главна звијезда биће пјевачица Гога Секулић која је иначе, како воли да се похвали будући предсједник ПДП-а, снимала спот у његовој вишемилионској кући".

"Тако је Драшку Станивуковићу, отац испунио жељу и купио му партију. Да ли ће се на томе завршити питање је с обзиром на амбиције младог Станивуковића", додаје се у тексту.