latinica  ћирилица
16/09/2018 |  18:16 ⇒ 18:17 | Аутор: СРНА

Стефановић: Ухапшено 220 осумњичених за привредни и општи криминал

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је полиција у неколико претходних дана ухапсила 220 особа осумњичених за кривична дјела из области привредног, али и општег криминала.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

"Ухапшени се сумњиче да су оштетили буџет Србије, привредна и физичка лица, за више милиона евра различитим кривичним дјелима из области привредног криминала, почев од утаје пореза до превара", рекао је Стефановић послије посјете Полицијској станици Нови Београд.

Стефановић је навео да су међу њима и особе које се сумњиче да су варале грађане на различите начине, почев од власника туристичких агенција које нису испуњавале своје обавезе према људима који су им уплаћивали новац за аранжмане, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је додао и да је у више одвојених акција заплијењено 36 пушака, од чега је пет аутоматских, и већа количина оружја и муниције.

"То показује посвећеност и озбиљност у раду криминалистичке полиције и полиције опште надлежности. Порука директора полиције Владимира Ребића и свих припадника МУП-а је јасна - борба против криминала неће стати", рекао је Стефановић.