latinica  ћирилица
02/10/2018 |  13:14 | Аутор: СРНА

На подручју Зворника спријечено кријумчарење Иранаца

Службеници Јединице граничне полиције Зворник спријечили су кријумчарење пет држављана Ирана у граничном појасу на подручју Зворника.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Иранци су откривени јуче приликом контроле таксија којим је управљало лице чији су иницијали П.Ш. након чега је, према налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, оно ухапшено.

Против П.Ш. ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај због сумње да је починио кривично дјело кријумчарење људи, као и кривично дјело спречавање овлаштеног службеног лица у вршењу службене радње.

Илегални мигранти предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су контролом пасоша држављанина Данске чији иницијали су А.З.Е. открили фалсификовану путну исправу којом је покушао изаћи из БиХ.

Због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе, А.З.Е. је ухапшен и биће предат Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.

Фалсификовани документ је привремено одузет.

Припадници ове јединице јуче на лету из Дубаија нису дозволили улазак шест држављана Пакистана због неиспуњавања услова за улазак у БиХ.

У складу са Законом о странцима, уручена су им рјешења о одбијању уласка у БиХ и они ће бити враћени у Дубаи.