latinica  ћирилица
06/10/2018 |  14:39 | Аутор: СРНА

У недјељу киша повремено, али и даље топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу се очекује умјерено и претежно облачно вријеме са кишом повремено, али ће и даље бити топло за ово доба године.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутро ће преовладавати претежно облачно вријеме, а киша ће мјестимично бити у Херцеговини и на југозападу Крајине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се промјењиво облачно и даље топло вријеме за ово доба године, са кишом и грмљавином повремено. Више кише пашће у Херцеговини, док се на сјеверу очекује веома мало падавина.

Према вечери падавине ће престати осим на крајњем истоку и сјевероистоку.

Дуваће слаб вјетар, јужни и југоисточни. Јутарња температура ваздуха од седам до 13, на сјевероистоку до 15, а највиша дневна од 17 до 24, на сјевероистоку до 26 степени Целзијусових.

Метеоролози су за наредне дан најавили умјерено облачно вријеме са кишом повремено, али ће и даље бити топло са дневном температуром ваздуха до 26 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас у централним и источним крајевима преовладава суначно вријеме са малом до умјереном облачношћу, док је у осталим крајевима претежно облачно. Понегдје је не западу и у Херцеговини падала киша.


Температуре зрака у 14 сати: Бјелашница 8 ступњева, Приједор 16, Бихаћ 17, Сански Мост 18, Иван Седло 19, Ливно 20, Бања Лука и Соколац 22, Бугојно и Груде 23, Брчко, Градачац и Требиње 24, Сарајево, Сребреница и Зворник 25, Бијељина, Добој и Мостар 26, Тузла 27 ступњева.

Најтоплије данас је било у Тузли у којој је у 14.00 часова измјерено 27 степени, а у затим у Бијељини, Добоју, Вишеграду и Мостару гдје је било 26 степени Целзијусових.

У Зворнику, Сребреници и Сарајеву било је 25 степени, у Требињу, Брчком, Градачцу и Рудом 24, у Мркоњић граду, Билећи, Шипову, Бугојну и Грудама 23, на Сокоцу и у Бањалуци 22, на Хан Пијеску, у Српцу и Фочи 21, у Невесињу, Калиновику, Гацку и Ливну 20, на Мраковици и на Иван Седлу 19, у Рибнику и Санском Мосту 18, у Новом Граду, Крупи на Уни и Бихаћу 17 степени Целзијусових.

На Чемерну и у Приједору измјерено је 16 степени Целзијусових, док је на Бјелашница са осам степени била најсвјежија.