latinica  ћирилица
06/10/2018 |  19:57 ⇒ 08/10/2018 | 08:32 | Аутор: РТРС

ЖКК Млади Крајишник свечаном академијом обиљежио 55 година постојања (ФОТО/ВИДЕО)

Женски кошаркашки клуб Млади Крајишник свечаном Академијом обиљежио је рођендан и 55 година постојања клуба. На Академији је промовисана књига "Малене 55 година" аутора Жељка Тице и Жаклине Мијатовић, а додијељене су награде и признања за најзаслужније појединце, институције и организације.
Академија - ЖКК Млади Крајишник - Фото: РТРС
Академија - ЖКК Млади КрајишникФото: РТРС

На свечаној академији уручене су златне значке предсједнику и премијерки Републике Српске Милораду Додику и Жељки Цвијановић, те златне плакете истакнутим спортским радницима, кошаркашицама и спонзорима овог клуба.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Женски кошаркашки клуб Млади Крајишник симбол града Бањалуке и Републике Српске.

Обраћајући се на свечаној академији поводом обиљежавања 55 година постојања овог клуба, Додик је рекао да је ријеч о јубилеју великог клуба који је прославио Бањалуку и у којем су играле многе генерације кошаркашица.

"Ријетка је ситуација да један овакав клуб опстане на овим просторима и да се даље такмичи", рекао је Додик, честитајући јубилеј руководству и кошаркашицама Младог Крајишника.

Предсједник Српске је подсјетио да је најважнији спорт у Бањалуци некада био рукомет који је освајао европске титуле, те Фудбалски клуб "Борац" који је играо Савезну лигу.

"У том амбијенту нашло се мјеста и за ЖКК Млади Крајишник, који је био учесник Савезне лиге", рекао је Додик.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је увјерена да ће Српска финансијски јачати, тако да и подршка спорту може да постане системска и додатно ојачана.

Обраћајући се на свечаној академији, Цвијановићева је изразила наду да ће се систем образовања Републике Српске временом мијењати, тако да лопта и књига "могу да иду под руку", а не онако како су некада говорили да се бирај између књиге или лопте.

Цвијановићева је честитала руководству и кошаркашицама Младог Крајишника јубилеј, указујући на његов значај, посебно ако се зна да је било јако тешких и изазовних времена.

"Љубав према спорту и ангажман који је овдје уложен дао је резултат. Малене су показале да могу из тог малог клуба да израсту у велике звијезде и служе на понос Бањалуке и Републике Српске", закључила је Цвијановићева.

Признање клуба уручено је и нашој медијској кући и Гласу Српске за медијско праћење овог клуба.