latinica  ћирилица
07/10/2018 |  10:59 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија привилегована што има пријатеља какав је Русија

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са предсједником Русије Владимиром Путином и честитао му рођендан, наводећи да са радошћу очекује његову предстојећу посјету Србији.
Састанак Вучић-Путин (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Вучић-Путин (архив)Фото: ТАНЈУГ

"Србија је привилегована што има искреног пријатеља какав је Русија, а ви, поштовани председниче, због личног доприноса јачању веза наших двеју земаља, уживате велики углед у Србији и истинско поверење српског народа", нагласио је Вучић.

Захваљујући на рођенданским честиткама, Путин је још једном потврдио да ће посјетити Србију, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

"Видимо се у Србији, драги пријатељу", поручио је Путин у разговору са Вучићем.

Вучић је Путину пожелио добро здравље и срећан живот, као и да, уз много мудрости, снаге и воље, настави да постиже успјехе на одговорној дужности предсједника, брани интересе Русије и да братски руски народ води чврсто утемељеним путем напретка.

Он је изразио велико поштовање за посвећен рад Путина, заснован на јасној визији и неизмјерној енергији, захваљујући којем Русија остварује значајан утицај на међународне односе и чува мир и стабилност у свијету.

Вучић је овом приликом захвалио Путину на срдачном гостопримству током недавне посјете Москви, јер указана му пажња показује дубоко поштовање за Србију.

"Веома сам вам захвалан за помоћ Русије у одбрани наших државних и националних интереса, која се огледа кроз активну подршку у УН и свим другим међународним организацијама, у којима Србија штити свој територијални интегритет и суверенитет, као и своју независност и слободарску традицију", истакао је Вучић.