latinica  ћирилица
07/10/2018 |  21:04 ⇒ 08/10/2018 | 01:03 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Гласање протекло без угрожавања безбједносне ситуације

Процес гласања на 2.098 бирачких мјеста у Републици Српској протекао је без угрожавања безбједносне ситуације и већих нарушавања јавног реда и мира, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници МУП-а Републике Српске од 15.00 часова до 19.00 часова поступили по двије пријаве и то у Рогатици и Добоју.

Лице чији су иницијали С.М. нарушило је јавни ред и мир на бирачком мјесту у Рогатици на начин да је опсовало мајку предсједнику бирачког одбора и полицијском службенику, те му је уручен прекршајни налог, након чега је извршило кривично дјело напад на овлашћено службено лице озбиљном пријетњом да ће напасти полицијског службеника аутоматском пушком.

У саопштењу се наводи да је С.М. лишен слободе, а полицијски службеници предузимају мјере и радње из своје надлежности с циљем документовања наведеног кривичног дјела.

У 17.50 часова предсједник бирачког одбора на бирачком мјесту Чаршија, Добој пријавио је полицији да се у просторијама овог бирачког мјеста налази лице чији су иницијала М.Д. које нарушава јавни ред и мир виком.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој један изашли су на лице мјеста и наведеном лицу издали прекршајни налог. Бирачко мјесто није затварано, јер је М.Д. по наређењу полицијских службеника напустио просторије бирачког мјеста.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске обезбјеђиваће бирачка мјеста док се гласачки листићи не транспортују до општинских изборних комисија, а током ноћи ће обезбјеђивати објекте гдје су смјештене општинске изборне комисије.

Из МУП-а Српске подсјећају да се забрана о превозу експлозивних материја на подручју Републике Српске примјењује до сутра у 6.00 часова.