latinica  ћирилица
08/10/2018 |  14:19 | Аутор: СРНА

Пленковић: Избор Комшића није добар ни за хрватски народ нити за БиХ

Хрватски премијер Андреј Пленковић поручио је данас да је избор Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа сценарио који није добар за хрватски народ, али ни за БиХ.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

"Поново смо се, захваљујући правном оквиру који постоји у БиХ, довели у ситуацију да припадници једног конститутивног народа на територији ФБиХ бирају представника у Предсједништву БиХ другом народу", рекао је Пленковић.

Истакавши да то није добро, он је нагласио да је циљ свих у БиХ да се сва три конститутивна народа осјећају добро и да су привржени БиХ, преносе хрватски медији.

Хрватски премијер је изразио жаљење што на ту функцију није изабран предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић, јер је он у мандату од протекле четири године "направио кључни искорак, уз хрватску подршку, на путу БиХ према ЕУ".

Пленковић је поздравио одржавање општих избора у БиХ и честитао свима који су изабрани на различитим нивоима власти, те нагласио да ће Загреб наставити добру сарадњу са институцијама БиХ и залагати се за поштовање принципа равноправности свих конститутивних народа.