latinica  ћирилица
09/10/2018 |  07:57 ⇒ 09:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Гори фабрика оружја код Кијева (ВИДЕО)

У складишту муниције Министарства одбране Украјине, 176 километара источно од Кијева, рано јутрос дошло је до експлозије и пожара. Евакуисано 10.000 људи.

До експлозије је дошло јутрос око 03:30 у складишту муниције у региону Чернигов, у близини насеља Ичња, након чега је избио пожар, саопштио је Генералштаб украјинских оружаних снага. За сада нема података о жртвама и није јасно да ли је ријеч о саботажи или је до експлозије дошло случајно.

Од 04:22 сати по локалном времену, ваздушни простор Украјине затворен је у кругу од 20 километара од складишта, док је копнени и жељезнички саобраћај обустављен, саопштила је служба за ванредне ситуације.

Стотине људи распоређено је на лицу мјеста, наводи се у саопштењу, а тамо се упутио и начелник украјинских оружаних снага.

Британска агенција подсјећа да је протеклих година забиљежено више великих пожара у складиштима муниције и оружја у Украјини и напомиње да се украјинска војска бори против проруских активиста на истоку земље од 2014.

Подсјећа и да је прошле године, због експлозија великих размјера у војном складишту у региону Виницја, 270 километара од Кијева, евакуисано 24.000 људи.