latinica  ћирилица
09/10/2018 |  12:12 ⇒ 10/10/2018 | 09:18 | Аутор: СРНА

"Инфосрпска": Више од десет одбора СДС-а тражи оставку Говедарице

Више од десет градских и општинских одбора Српске демократске странке /СДС/ у Републици Српској тражи од предсједника странке Вукоте Говедарице да беспоговорно поднесе оставку због лоших изборних резултата, објавио је портал "Инфосрпска".
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

У тексту се наводи да "већина општинских одбора СДС-а сматра да је, прије свега, била неозбиљна кандидатура самог Говедарице за предсједника Републике Српске".

"Одбори, такође, сматрају да је била грешка и његово именовање за предсједника Српске демократске странке, што је резултирало сукобима унутар странке и њеним напуштањем великог броја чланова и посланика", истиче се у тексту.

Исти извор наводи да су на Говедарицу посебно кивни у Бијељини, која се залагала да предсједнички кандидат буде Мићо Мићић, али је њихов приједлог игнорисан.

Градски одбор СДС-а Бијељина, додаје се у тексту, увјерен је да би Мићо Мићић побиједио у изборној трци за предсједника Републике Српске и да странка не би, након више година, доживјела пораз од СНСД-а као што се то десило сада.

Међу одборима који ће ових дана изаћи са захтјевом за хитну смјену Говедарице су градски, односно општински одбори из Добоја, Зворника, Требиња, Градишке, Пала, Сокоца, Источне Илиџе..., истиче се у тексту.

У Градском одбору у Бијељини кажу за овај портал "да би Говедарица требало, да је коректан, да призна пораз и да честита СНСД-у, Милораду Додику и Жељки Цвијановић на више него убједљивој побједи, а не да своју неспособност сада прикрива наводном крађом и захтјевом да се поново броје гласови".