latinica  ћирилица
09/10/2018 |  16:50 ⇒ 16:52 | Аутор: Независне

Промјене у Аустралијан опену: Уводи се сат за сервис, дозвољена помоћ тренера

Иновације се настављају у свијету тениса. Организатори Аустралијан опена су саопштили да ће на такмичењу сљедеће године бити много промјена.
Тенис  (илустрација) -
Тенис (илустрација)

Прва је повећање наградног фонда на 60.5 милиона аустралијских долара, што је за око 10 одсто више него ове године. Уз то ће бити уведен и сат за сервис који ће одбројавати 25 секунди.

Технологија, односно "челенџ" ће бити доступан на свих 16 терена, увешће се и праћење температуре и биће омогућена пауза у случају таквих проблема.

Посебне промјене су направљене у женској конкуренцији. У квалификацијама ће учествовати 128, умјесто досадашњих 96 тенисерки. Квалификације ће почети дан раније (8. јануара) и на јуниорском турниру и у квалификационом дијелу ће бити дозвољено тренерима да сиђу и помажу својим играчима у обје конкуренције.

"Одувијек смо се поносили тиме што смо слушали играче, ове године смо то подигли на потпуно нови ниво. Разговарали смо са њима, са тренерима, видјели шта им се допада, шта не и усљед свега тога смо се одлучили на овакве промјене", рекао је директор турнира Крег Тили.