latinica  ћирилица
09/10/2018 |  17:32 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Томаш: Oстајем начелник општине

Начелник Прњавора Дарко Томаш рекао је данас да намјерава да остане на тој функцији, иако је као носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици два стекао услове за улазак у републички парламент, освојивши 5.911 гласова Прњаворчана, а на нивоу Изборне јединице 9.886.
Дарко Томаш - Фото: СРНА
Дарко ТомашФото: СРНА

- О некој другој могућности можда ћемо говорити када буду потврђени резултати, али најближа варијанта је да останем на позицији начелника до краја мандата, а онда се на наредним локалним изборима поново кандидујем за исту функцију - изјавио је Томаш на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је његов резултат као носиоца листе резултат рада свих кандидата чија су се имена нашла на овој листи.

- У нашој изборној јединици сваки важан пројекат је у вези са политиком људи из СНСД-а. Цјелокупан резултат избора плод је одговорне политике на републичком нивоу - рекао је Томаш.

Од Прњаворчана, осим Томаша, на кандидатској листи СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици два били су Жељко Симић, који је добио 2.723 гласа суграђана и Александра Далшашо Лепир са 2.148 освојених гласова.

Према непотпуним и незваничним подацима Општинске изборне комисије у Прњавору, листа СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске добила је највеће повјерење бирача ове општине са освојених 7.120 гласова. И на свим осталим изборним нивоима кандидати СНСД-а су остварили убједљиве побједе.