latinica  ћирилица
09/10/2018 |  19:47 ⇒ 19:54 | Аутор: Агенције

Нејмар и Мбапе протјерују Каванија!?

Девет утакмица у Ле Шампионату и девет чистих побједа за ПСЖ, а гол-разлика је импресивна 32:6. У посљедњем колу су прегазили Лион са 5:0 уз четири гола Килијана Мбапеа.
ПСЖ - Фото: Тwitter
ПСЖФото: Тwitter

У Лиги шампиона су поразили Црвену Звезду, а једини пораз доживјели су на Енфилду у првом колу ЛШ (2:3), кад је Фирмино у 92. минуту погодио за 3:2.

ПСЖ је у сезону почео спектакуларно - све меље пред собом и било је за очекивати да је атмосфера на Парку принчева идеална. Међутим, није.

Лист "L’Équipe" открива да су Нејмар и Мбапе покренули завјеру против Едисона Каванија како би га већ ове сезоне потјерали из клуба.

Угледни француски лист тако износи занимљиве статистичке податке који доказују да стварно нешто не штима у односима између Уругвајца те Бразилца и Француза.

Лист је тако израчунао да је у овој сезони чак 25 одсто Нејмарових додавања отишло у ноге Мбапеу, а само 0,5 одсто Каванију.

Мбапе је 31 одсто својих пасева упутио Бразилцу, а тек пет одсто Уругвајцу.

У посљедњој утакмици против Лиона, за 40 минута на терену, Кавани није примио ниједну лопту тандема Нејмар – Мбапе, а онда га је Тухел повукао из игре.

Лист пише да се Кавани осјећа изоловано, усамљено и без подршке, како на терену, тако и изван њега. Остали фудбалери су се наводно приклонили највећим звијездама и Уругвајац се у свлачионици осјећа као странац.