X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/10/2018 |  15:57 ⇒ 17:57 | Извор: РТРС

Октобарски правнички дани 12. и 13. октобра

Правни факултет у Бањалуци и Удружење правника Републике Српске, организују Октобарске правничке дане о "Изградњи и функционисању правног система". Савјетовање ће бити одржано на Правном факултету 12. и 13. октобра. Очекује се учешће више од 500 правника из Српске, Федерације БиХ, Србије и других земаља регије и свијета.
Правни факултет Бањалука - Фото: РТРС
Правни факултет БањалукаФото: РТРС

"Савјетовање се, након 15 година успјешног постојања, потврђује као облик сталног образовања правника у правосуђу, управи, адвокатури, приреди, друштвеним дјелатностима и осталим областима живота и рада", рекао је Мирјанић.

Он је најавио да ће на савјетовању, чија је тема "Изградња и функционисање правног система", бити организован и "Правнички час" посвећен животу и раду истакнутог правника Јове Росића.

Генерални секретар Удружења правника Републике Српске Миле Дмичић нагласио је да ће савјетовање бити организовано у шест катедри - државноправна, управно и радноправна, грађанскоправна, привредноправна, међународноправна и кривичноправна.

"За ово савјетовање је у оквиру часописа Правна ријеч штампан зборник радова у коме су објављена 84 реферата које је припремило 111 угледних правника", рекао је Дмичић.