latinica  ћирилица
11/10/2018 |  08:39 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Изложба Уроша Ђурића "Којим путем до куће" у Музеју савремене умјетности

У Музеју савремене умјетности Републике Српске, вечерас ће бити отворена изложба београдског концептуалног умјетника Уроша Ђурића, под називом "Којим путем до куће".
Урош Ђурић (фото:banjaluка.rs.ba) -
Урош Ђурић (фото:banjaluка.rs.ba)

– Ово је прва самостална изложба Уроша Ђурића у Бањалуци и замишљена је као водич кроз мултижанровску каријеру овог свестраног умјетника који обухвата најзначајније радове из његове богате и успјешне каријере – кажу у Музеју саврмене умјетности Републике Српске.

Изложба конципирана за МСУРС представља пресјек његовог умјетничког опуса протекле три деценије и обухвата слике, фотографије и видео радове из неколико Ђурићевих циклуса.

Иако је овдашњој публици познат као глумац из култних филмова Срђана Драгојевића "Ми нисмо анђели", бубњар панк бенда Урбана герила, радијски водитељ и колумниста или свезнајући ловац у популарном квизу, Урош Ђурић је такође један од најинтригантнијих српских уметника, који припада оној групи стваралаца, чији је рад једнаку валоризацију доживео на међународној и на домаћој уметничкој сцени. Оно што ће свакако бити занимљиво за бањалучку публику јесте чињеница да ће осим својих најзначајнијих радова Урош Ђурић премијерно приказати и најновији рад из циклуса "Бог воли снове српских умјетника" који је настао у сарадњи са играчима ФК Борац.

Изложба "Којим путем до куће" ће бити отворена до 22. новембра.