latinica  ћирилица
11/10/2018 |  09:20 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

За данас најављен протест против избора Комшића

У Мостару је данас на друштвеним мрежама најављен протест Хрвата против избора Жељка Комшића на мјесто хрватског члана Предсједништва БиХ.
Свеучилиште у Мостару - Фото: Screenshot
Свеучилиште у МостаруФото: Screenshot

Као организатор протестне шетње наведена је "хрватска младост".

Хрвати су позвани да се окупе у 18.00 часова код Свеучилишта и да прошетају до Канцеларије хрватског члана Предсједништва БиХ у Мостару, гдје ће прислужити свијеће и исказати незадовољство.

У протестном позиву се напомиње да се очекује општа мобилизација свих организација како би из Мостара отишла достојанствена порука у свијет о прегласавању Хрвата.

"Хрватице и Хрвати, вријеме је да се реагује на поновљено гажење демократије у виду прегласавања Хрвата и избора за хрватског члана Предсједништва особе која је изабрана бошњачким гласовима. Нека пламен свијећа које буду горјеле покаже да демократија у БиХ не постоји, али нека још снажније покаже да смо још ту и да нећемо прихватити рушење политичке воље хрватског народа", наводи се у позиву.

Кандидат ДФ-а Жељко Комшић изабран је трећи пут за хрватског члана Предсједништва БиХ, освојивши на протеклим општим изборима у БиХ више од 190.000 гласова и побиједивши кандидата ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, који је добио подршку око 130.000 бирача.