latinica  ћирилица
11/10/2018 |  11:04 | Аутор: СРНА

Одузета роба вриједна више од 100.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ одузели су разну робу у вриједности 101.300 КМ у више одвојених акција на подручју Регионалног центра Тузла.
УИО БиХ - Фото: РТРС
УИО БиХФото: РТРС

Службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја су на граничном прелазу Рача, приликом уласка у царинско подручје БиХ, пронашли скривену и непријављену робу у два случаја уз помоћ опреме која је донирана од америчке Амбасаде.

Приликом контроле на путу Тузла-Сарајево одузета је роба страног поријекла, и то 677 комада текстилних производа - јакне, панталоне, хаљине, мајице, саопштено је из Управе.

Прегледом пошиљке која је била пријављена за коначно царињење на подручју Регионалног центра Тузла пронађена је непријављена роба, и то 2.091 комад текстилних производа - дуксерице, панталоне и мајице.

У сарадњи са Групом за обавјештавање, а на основу оперативних сазнања, приликом провјере промета акцизних производа пронађено је 1.366 паклица цигарета које нису биле обиљежене на законом прописан начин.

Против починилаца ових незаконитости биће покренут одговарајући поступак пред надлежним судом.

Управа позива грађане да на отворену линију 080-02-06-07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, као и пореске обвезнике који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или пореским инспекторима Управе.