latinica  ћирилица
11/10/2018 |  11:41 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Гетингер: Рафинерија у погону, испорука редовна

Директор друштва "Оптима група" Андреј Гетингер рекао је данас на конференцији за новинаре да је Рафинерија у Броду у погону и да је испорука редовна.
Оптима - Фото: РТРС
ОптимаФото: РТРС

Гетингер је нагласио да нема никаквих еколошких посљедица када је у питању загађење ваздуха и воде након несреће у Рафинерији у Броду и додао да то потврђују и извршена мјерења.

Он је истакао да у ријеци Сави нема нафтне мрље из Рафинерије, јер је мјесто на коме је била хаварија, удаљено од Саве, а постројења за чишћење воде која иде у Саву су несметано радила.

"Рафинерија јутрос од осам часова ради уобичајено. Сви купци ће бити снабдијевени редовно. На мјесту хаварије раде државни органи и надлежни органи фирме. Кад се заврши истрага, извршићемо испитивање опреме", изјавио је Гетингер.

Истакао је да ће након истраге оцијенити тежину штете и успоставити функцију оштећених дијелова.

Захвалио је радницима који су се налазили на радним мјестима током пожара, као и ватрогасцима, што су уложили велике напоре да не дође до веће катастрофе.

"Сачекаћемо закључак комисије када истрага буде готова. Након тога ћемо моћи да кажемо који су узроци несреће", нагласио је Гетингер.

Потврдио је смрт једног радника.

"Изражавамо саучешће породици и пружићемо им сву материјалну помоћ", поручио је директор "Оптима групе".